FAQ

Officieel isde leeftijdscategorie 10plus. Maar wij hebben uit betrouwbare bron dat slimme lezers vanaf 8 jaar Becky Breinstein al verslinden.

Welnee! Kinderen zijn van nature filosofisch. Ze stellen de hele dag filosofische vragen (tot je er gek van wordt!). Ze hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel en zijn op zoek naar moraliteit.

Het verbaasde ons dat er nog maar zo weinig filosofische kinderboeken bestaan om deze interesse te beantwoorden en te voeden. Iedereen kent De wereld van Sofie, van Jostein Gaarder. Maar dat is een behoorlijk dikke pil, zoveel leeswerk is lang niet voor elk kind weggelegd.

Becky Breinstein is een graphic novel, het populairste kinderboeken-genre van dit moment.

Becky Breinstein gaat niet over filosofie, het is filosofie. Becky krijgt een elektrische schok van Socrates, die aan haar verschijnt als een sidderrog. Daardoor krijgt ze een “vragenvirus” en staat al snel haar hele leven op zijn kop. Ze kan niet meer verder leven zoals ze daarvoor deed. Het is dus geen cursus filosofie in de avonduren, maar een filosofisch avontuur.

Dat kan natuurlijk! Zie contact en vul het formuliertje in. Of stuur een mail naar beckybreinstein@outlook.com

De schrijvers komen graag een lezing, gastles of workshop geven, waarin filosofie en tekenen gecombineerd kunnen worden. Zie contact voor onze gegevens. Tarieven in overleg. Marc van Dijk en Sander ter Steege zijn te boeken via de Schrijverscentrale, maar je kunt ook direct met hen contact opnemen.
Schuiven naar boven