Books

Wat is filosofie eigenlijk? En hoe weet je of een vraag filosofisch is? Uit de grappige verhalen van Becky Breinstein kun je veel leren over de zoektocht naar wijsheid en kennis. En voor je het weet ben je ZELF aan het filosoferen. Want Socrates stelde aan IEDEREEN filosofische vragen, dus je hoeft er helemaal geen professor voor te zijn!

En met een beetje geluk gaan we niet alleen filosoferen, maar ook TEKENEN.

De makers van Becky Breinstein komen graag op bezoek in jullie klas, bibliotheek of ander bolwerk van de wijsheid. Zie ‘contact’ voor vragen of verzoeken.

Schrijver en tekenaar op bezoek in de klas

De officiële Becky Breinstein-LESBRIEF is er! Uitgeverij Ten Have heeft een lesbrief laten maken vol leuke opdrachten en creatieve denk-oefeningen rond Becky Breinstein, voor gebruik in het basisonderwijs. En het goede nieuws is: hij is gratis te downloaden en te gebruiken. Als je de lesbrief wil ontvangen, stuur dan een mailtje naar marcvandijk@gmail.com

Met de lesbrief kunnen leraren en leerlingen zelf aan de slag met elementen uit Becky Breinstein deel 1: ‘De gifbeker van Socrates’. Leraren kunnen zelf een les baseren op het boek, al dan niet in voorbereiding op een bezoek met gastles van de schrijvers. Inclusief instructies voor een socratisch gesprek!

Lesbrief nu gratis verkrijgbaar

Schuiven naar boven